Тихомир Иванов пропуска летния сезон в леката атлетика

Плевенчанинът бе опериран в Истанбул, няма да участва на шампионата на Европа през август в Берлин

Тихомир Иванов пропуска летния сезон в леката атлетика. Финалистът от световното първенство в скока на височина е претърпял операция в клиника в Истанбул, съобщи BGathletic.com, цитиран от bTV.

"Вследствие на травмата на бедрото, която Тихомир получи на шампионата на планетата в Лондон, се е получил проблем и на залавното място на четириглавия бедрен мускул. Лекарите заздравиха това място и от първия ден на операцията миналия петък Тихомир вече ходи. Предстои му месец възстановяване в клиниката в Истанбул и от септември започваме подготовка на пълни обороти. Имам огромни гаранции от лекарите, че това ще може да стане без проблем", обясни треньорът на атлета Георги Гетов.

Специалистът поясни, че Иванов е имал болки още от зимата – две седмици преди националния шампионат в зала. Единият вариант е бил лечение със 100-процентова почивка, който не дава гаранции, че болката няма пак да се появи. Другата препоръка е била заздравяване на залавното място на мускула с артроскопска интервенция, отново почивка, но и окончателно решение на проблема. Тандемът Иванов-Гетов се спрял на пълното излекуване.

"След консултацииите и прегледите нямахме избор и просто действахме - сподели Тихомир. - Не ми се скачаше по 220-225 см. Това щеше да е максимумът."

Иванов няма да участва на шампионата на Европа през август в Берлин. С личното си постижение от 231 см от миналото лято той е сред най-елитните скачачи на континента.