На 15 сигнала за произшествия са реагирали за три дни плевенските огнеборци

Горяли са автомобили, покрив на къща и грил за печене на пилета в магазин, пожарникарите са ловили и змия

За периода от 15 юни до 18 юни служителите от РДПБЗН – Плевен са участвали в 15 произшествия. Оказани са технически помощи - измиване на пътното платно след ПТП  в Плевен на улица „Дойран“, три отводнявания на стая в апартамент в Плевен на улица "„Димчо Дебелянов“, на къща в Белене и на пътен участък в град Белене, отстраняване на паднали дървета върху пътното платно в село Брест, на пътя с.Еница - гр. Бяла Слатина, на пътя гр. Кнежа - с. Селановци, и на пътя между село Лазарово – село Бреница,  улавяне на змия, влязла в жилищно помещение в село Комарево.

На 15 юни в 23:24 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в лек автомобил „Мазда 626“ в гр.Плевен ж.к. Дружба“. Причина за инцидента е късо съединение. Запалването е погасено от случайно преминаващ таксиметров шофьор с прахов пожарогасител. Унищожен е заден ляв стоп.

На 15 юни в 20:04 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар с преки материални загуби - покрив на къща в село Бреница. Вероятната причина за произшествието е природно явление – паднала мълния. Унищожена е покривна конструкция кв.м. 70. Пострадали няма. Пожарът е погасен от служители на РС ПБЗН – Кнежа с един автомобил.

На 16 юни в 00:48 часа е съобщено за пожар в лек автомобил „Фиат- пикап“ паркиран в  град Долна Митрополия на улица "Панайот Волов". Автомобилът е напълно унищожен. Причината за инцидента е в процес на установяване.  Пожарът е погасен от служители на У ПБЗН - Долна Митрополия.

На 16 юни се е самозапалила натрупана мазнина в грил за печене на пилета в магазин на улица „Асен Халачев“ в Плевен. Унищожена е аспирация и са опушени стени 20 кв.м. Пожарът е погасен от служители на РС ПБЗН – Плевен с един автомобил.

На 17 юни 2в 22:43 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за - пожар в лек автомобил „БМВ“ в град Плевен ж.к. „Сторгозия”. Причина за инцидента е техническа неизправност. Автомобилът е напълно изгорял.  Пожарът е погасен от служители на РС ПБЗН – Плевен с един автомобил.