Среднощен екшън в Плевен: Пиян и без книжка потроши три патрулни автомобила - pleven.utre.bg

Среднощен екшън в Плевен: Пиян и без книжка потроши три патрулни автомобила

19 юни 2018, 14:40 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Установена е самоличността на водача – 36-годишен от Плевен

Пиян и без книжка потроши три патрулни автомобила при опит да осуети полицейска проверка в Плевен. Тази нощ около 00:30 часа в град Плевен на булевард „Христо Ботев“ полицейски автопатрул е установил, че в нарушения на правилата със загасени фарове се движи лек автомобил „Рено Меган“. След като единият полицай подал сигнал за спиране със стоп палка, водачът на „Рено“-то не се е подчинил на полицейското разпореждане и продължил движението си по улица „Сан Стефано“.  Служителите на реда го последвали по улиците на града и се включили още два патрулни автомобила. Полицаите са използвали помощни средства – стоп-патрони. Нарушителят е принудително спрян с автомобила във вилна зона „Плочата“ в землището на Плевен.

Установена е самоличността на водача – 36-годишен от Плевен. Изпробван е с дрегер за алкохол и уредът е отчел 1.85 промила. Проверка е изяснила, че за нарушения на Закона за движение по пътищата през 2009 година му е отнето свидетелството за правоуправление.  Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР.

В заградителните мероприятия са нанесени материални щети на полицейските автомобили – единият автомобил е със счупен фар, а другите два са с охлузвания. Материалите по случая са докладвани на прокурор.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета