Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж, теглил пари от чужда банкова карта - pleven.utre.bg

Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж, теглил пари от чужда банкова карта

19 юни 2018, 15:10 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, теглил пари от чужда банкова карта.

Обвинението срещу И. И. е за това, че на 19.11.2017 г. в гр.Тръстеник, обл.Плевен  намерил чужда движима вещ – дебитна карта и в продължение на една седмица не съобщил за нея на собственика, на властта или на този който я е загубил. Престъпление по чл.207 от НК.

През периода 19.11.2017г. - 11.01.2018г. в гр.Тръстеник и в гр. Долна Митрополия, при условията на продължавано престъпление, използвал платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляря, като извършил три броя транзакции - тегления на сумата от общо 580 лв. Престъпление по чл.249 ал.І вр.  чл.26 от НК.

На 16.11.2017 г. обвиняемият заедно с баща си закупили лек автомобил от пострадалото лице. Няколко дни по-късно, при ползването му, намерил в пепелника на автомобила банкова дебитна карта на името на продавача и лист с ПИН код. Вместо да съобщи за това, той  побързал да отиде  до най-близкия банкомат, чрез въвеждане на ПИН кода изтеглил  40 лв. По-късно извършил другите две транзакции.  Собственикът на картата установил нейната лисва през януари, когато му се наложи да тегли пари.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета