Плевенските полицаи иззеха насипен тютюн и 1300 кутии с цигари без бандерол - pleven.utre.bg

Плевенските полицаи иззеха насипен тютюн и 1300 кутии с цигари без бандерол

20 юни 2018, 09:48 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Това се е случило в рамките на проведена специализирана полицейска операция

Плевенските полицаи са иззели два килограма насипен тютюн и 1300 кутии с цигари без акцизен бандерол в рамките на проведена специализирана полицейска операция по противодействие на контрабандата, съхранението и незаконното разпространение на акцизни стоки.

На 19 юни за времето от 7 часа до 15 часа са организирани претърсвания и проверки на търговски обекти и частни домове в област Плевен. Около 07:00 часа в град Плевен на улица "Българска авиация" е извършена проверка на 50-годишен от село Буковлък. В него са намерени 10  кутии с цигари без бандерол марка "Capital blue". Те са предадени с протокол и предстои съставяне на акт по Закона за акцизитне и данъчните складове. Около 09:30 часа е извършена проверка на втори етаж в сградата на пазар в град Плевен и зад рекламен билборд са намерени 20 броя кутии с цигари без бандерол марка "Karelia slims", като не е установен собственикът или държателят на акцизните стоки. Цигарите са иззети и предстои съставяне на акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

Около 10:30 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и РУ – Долни Дъбник са извършили проверка в търговски обект в град Искър и в частен имот. Установено е, че 39-годишна държи 100 броя кутии с цигари с марка "Capital blue" без валиден български бандерола. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП - Кнежа и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

В 12:15 часа при проверка в частен дом в село Петокладенци е установено, че 58-годишен съхранява насипен тютюн без необходимия заплатен акциз. С протокол за доброволно предаване е иззета полиетиленова чанта, съдържаща жълто-кафеникава смес, наподобяваща тютюн с тегло около 0.500  кг. В 14:40 часа на друг адрес в същото село са установени в къщата на 62-годишен е намерена жълто-кафява смес, наподобяваща тютюн с тегло около 1.500 кг.

Насипният тютюн също е предаден с протокол за доброволно предаване. Нередовната стока се съхранява в полицията. За проверките е уведомен прокурор.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета