Условна присъда за мъж от Кнежа, скрил над 900 кутии с контрабандни цигари в гаража си - pleven.utre.bg

Условна присъда за мъж от Кнежа, скрил над 900 кутии с контрабандни цигари в гаража си

20 юни 2018, 14:00 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Споразумението има последици на влязла в сила присъда

Мъж, държал акцизни стоки без бандерол, е осъден след одобрено от съда споразумение, постигнато с  Районна прокуратура – Кнежа.

С. С. се призна за виновен за това, че на 04.05.2018г.,  гр. Кнежа, в стайно помещение към гараж държал акцизни стоки без акцизен бандерол – 10 стека, съдържащи 100 кутии с цигари от марката „Джи Ти Силвър“; 33 броя стека, съдържащи 330 броя кутии с цигари от марка  „Карелия“, 49 броя стека, съдържащи 490 броя кутии с цигари от марката „Реджина блу“ и два броя кутии с цигари от марката „Реджина блу“, всичко общо 922 бр. кутии с цигари на обща стойност 6 915  лева, като такъв бандерол се изисква по Закона за тютюна и тютюневите и свързаните с тях изделия и Закона за акцизите и данъчните складове. Невнесеният  акциз в републиканския бюджет в размер на 3738.71 лева, като случая не е маловажен. Престъпление по чл. 234 НК.

За това деяние  му е наложено наказание десет месеца лишаване от свобода, като на основание чл.66 от НК изпълнението е отложено за срок от три години. Предметът на престъплението се отнема в полза на държавата.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета