Националният треньор Арате и братя Асенови повеждат "Лъвовете" на боксовото шоу в Плевен - pleven.utre.bg

Националният треньор Арате и братя Асенови повеждат "Лъвовете" на боксовото шоу в Плевен

20 юни 2018, 15:26 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    НБЛ

Пропуските за гала вечерта вече се продават в хотел "Балкан" в Плевен на цена от 10 лв.

Националният треньор Жоел-Солер Арате ще изведе отбора на "Лъвовете"  в първия кръг на Национална боксова лига Ефбет срещу тима на "Хановете", воден от помощника му Валентин Поптолев. Мачът между тях е на 23 юни (събота) от 19.30 ч в театър "Иван Радоев" в Плевен.

Кубинският специалист ще разчита на тримата братя Асенови – Даниел (52 кг), Боян (56) и Катин (60), както и на национала Радослав Панталеев, който няма загуба този сезон в новата си категория до 91 кг.

В отбора на "Хановете" пък са националите Тинко Банабаков (52), Кирил Русинов (60), Иван Мечков (91) и др.

"Националната боксова лига Ефбет е най-важният проект на федерацията през тази година при мъжете, които нямат голямо първенство", заяви президентът на БФБ Красимир Инински на пресконференция в Пресклуб “България”.

Във второто й издание ще участват 3 отбора, съставени от първите трима боксьори по ранглиста от държавния спортен календар, разпределени чрез жребий. В сравнение с миналата година, категориите са с една повече – 9. Увеличен е и наградният фонд, като победителят от всяка среща ще получава 500, а загубилият – 200 лв., както и съответно 70 и 40 точки за клуба, в който е картотекиран. Шампионите във всяка от 9-те категории ще вземат допълнителен бонус от 1000 лв., а състезателите от отбора победител – по 300 лв. Треньорите ще получат съответно 1000, 500 и 300 лв. за класирането на своите тимове от първо до трето място. 20% от премията на състезателя пък ще отива и за личния му треньор.

"Лигата е много по-интересно състезание от републиканското. Аз съм от Плевен и вече започнаха да ми звънят познати да питат за билети", сподели Панталеев.

Пропуските за гала вечерта вече се продават в хотел "Балкан" в Плевен на цена от 10 лв. В деня на събитието пък ще могат да се закупят и от самия театър.

Освен 9-те двубоя по олимпийските правила, ще се проведе и една професионална среща в категория Super middleweight (76,205 кг) между Йосиф Панов от Плевен и руснака Константин Александров, разясни председателят на НБЛ Ефбет Атанас Николов.

Вторият кръг от Лигата ще се проведе през октомври най-вероятно в Бургас, а през декември ще е заключителният трети кръг в София.

Между тях, от 8 до 19 ноември във Валядолид, Испания пък ще се проведе първенство на държавите от Европейския съюз за мъже, решиха от Европейския боксов съюз.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета