Откриват официално обновената шахматна площадка в парк "Кайлъка" - pleven.utre.bg

Откриват официално обновената шахматна площадка в парк "Кайлъка"

20 юни 2018, 20:40 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Очертава се един прекрасен неделен празник на открито, изпълнен с много изненади

Тази неделя, 24 юни, от 10,00 ч. официално ще бъде открита обновената шахматна площадка в парк "Кайлъка" /до тенис кортовете/. 

"След дълги месеци на неуморен труд от страна на много доброволци тя вече е напълно възстановена и ще бъде на разположение на всички плевенчани и гости на града за игра и снимки. Очертава се един прекрасен неделен празник на открито, изпълнен с много изненади!

Вход свободен за малки и големи! Вземете си доброто настроение и заповядайте!", канят ентусиастите, които се заеха с инициативата по възстановяването на забравеното атрактивно място в парка.

Припомняме, че в края на март ентусиасти от най-голямата плевенска фейсбук група "Забелязано в Плевен" се обединиха около идеята на Димчо Бондоков за откриването и възстановяването на площадката. Не е ясно преди колко точно десетки години тя е била занемарена и изоставена под земята, но родолюбивите плевенчани изпълниха успешно своята мисия. Площадката бе частично повредена и ентусиастите се заеха с това да я реставрират напълно, за да се превърне отново в атракция за малки и големи. 

През месец май от "Маратона на приятелството" дариха шахматни фигури на доброволците, посветили се на каузата.
Коментари (2)

Потребител
Браво Плевен!
Браво! Нещо хубаво да се случи в Плевен!
21 юни, 00:56 ч.
Потребител
Динко
С радост ще присъстваме със семейството ни!
20 юни, 23:59 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета