Полицаи иззеха насипен тютюн и цигари без бандерол в рамките на спецоперация

Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен

Полицаи от РУ Долни Дъбник са иззели над 2.500 кг килограма насипен тютюн и 22 кутии с цигари без акцизен бандерол в рамките на проведена специализирана полицейска операция по противодействие на контрабандата, съхранението и незаконното разпространение на акцизни стоки.

На 20 юни за времето от 9 часа до 12 часа са организирани претърсвания и проверки на частни домове в село Садовец. В частен дом, обитаван от 77-годишна, са намерени  2.200 кг. жълто-кафява тревиста маса с мирис и наподобяваща тютюн. В имота на 55-годишен са установени стоки без бандерол - 10 кутии с цигари марка "Купър", 8 кутии с цигари марка "GD", 4 кутии с цигари марка "Капитал" с по 20 къса всяка - общо 22 броя кутии и 380 грамя жълто-кафява тревиста маса с мирис и наподобяваща тютюн. Акцизните стоки бяха предадени доброволно.

Съставени са протоколи по чл. 83 от ЗМВР и протоколи за доброволно предаване. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувани са преписки на основание чл. 234, ал. 1 от НК. Продължава работа по случаите.