Графикът за активностите по време на "Плевен спортува" е готов

Бригадирската поляна в парк "Кайлъка" ще се превърне в най-голямата градска спортна локация

Напомняме, че едно от най-големите спортни събития тази година - "Световен ден на предизвикателството - България спортува 2018”, на 23 юни, събота, ще превърне Бригадирската поляна в парк "Кайлъка" в най-голямата градска спортна локация. Събитието е посветено на активния живот в модерна градска среда, което представя на едно място най-обичаните, познати и нови спортни дисциплини. Всеки посетител има възможност да се включи и да участва безплатно в избран спорт, групова или индивидуална тренировка, както и да получи цялостна информация за правилно хранене и здравословен начин на живот.

Графикът за активностите по време на "Плевен спортува" е готов, обявиха органзиаторите.

"България Спортува 2018” превръща част от избран градски парк в арена на различни спортни и тренировъчни активности. Отделни площи ще бъдат предназначени за силови кръгови тренировки, а на други ще бъдат представени нови спортни активности - канго джъмпс, фристайлър, източни бойни изкуства и каникрос /спорт с куче/. Ще бъдат представени тренировки за ранно физическо развитие на деца до 12 години, тренировки за бременни, както и тренировки "Мама и бебе" за проследяване на физическото възстановяване при наскоро родили жени. 

По време на "Плевен Спортува" ще бъде организиран Easy Credit Run & Ride Challenge, който ще стартира в 10.00 часа от две различни локации в града. Колоездачите ще се включат в надпреварата от начална точка читалище „Съгласие”, а любителите на бягането и ходенето ще стартират от спирка "Моста" в началото на парк "Кайлъка". Финалът на предизвикателството ще е на Бригадирската поляна, където ще има награди за първите финалисти.