Предстоящата боксова гала вечер в плевенския театър разбуни духовете (Видео)

"Театърът е място за зрелище", каза директорът Васил Василев

Провеждането на боксова гала вечер в театъра в Плевен предизвика разнопосочни реакции. 

Мястото на спортната среща в събота е ДКТ "Иван Радоев”. На сцената там ще бъде изграден специален ринг, обясни за NOVA един от организаторите на събитието.

Борислав Георгиев, президент на боксов клуб Спартак и организатор, обясни, че зала "Балканстрой" е в ремонт и са били принудени да намерят ново място, за да не пропадне събитието.

Директорът на театъра Васил Василев каза, че се надява провеждането на двубоя на територията на театъра да привлече повече хора и към постановките, играещи се там. "Театърът не се занимава с догми, а с конфликти. Ако сме предизвикали конфликт, значи сме на прав път. Театърът е място за зрелище", каза той. "Обърнаха се към мен от федерацията по бокс, за да може да бъде спасен този голям национален форум и да се осъществи в Плевен. В мен също възникнаха няколко въпроса, но след като спецификата на сцената го позволява, защо пък не?! На сцената в събота ще присъстват четирима национали по бокс", отбеляза Василев. Той смята, че това ще спомогне за привличането на нови театрални почитатели.

Вижте повече във видеото на Нова тв: