"Плевен спортува" превръща парк "Кайлъка" в най-голямата градска спортна арена - pleven.utre.bg

"Плевен спортува" превръща парк "Кайлъка" в най-голямата градска спортна арена

23 юни 2018, 07:00 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Събитието е посветено на активния живот в модерна градска среда

Едно от най-големите спортни събития тази година - "Световен ден на предизвикателството - България спортува 2018”, днес, 23 юни, ще превърне Бригадирската поляна в парк "Кайлъка" в най-голямата градска спортна локация. Събитието е посветено на активния живот в модерна градска среда, което представя на едно място най-обичаните, познати и нови спортни дисциплини. Всеки посетител има възможност да се включи и да участва безплатно в избран спорт, групова или индивидуална тренировка, както и да получи цялостна информация за правилно хранене и здравословен начин на живот.

Тази година „България спортува” ще е част от национална проява "Световен ден на предизвикателството", организирана от Българска асоциация "Спорт за всички". Денят е съревнование между градове и общини на държави от всички континенти. Целта е широкото популяризиране на здравословния начин на живот чрез редовни занимания с физически упражнения, вид физическа активност или спорт. Това е възможност голям брой хора - без разлика във възраст, социален статус, с увреждания, в неравностойно положение, да участват в спортно занимание или конкретна физическа активност.

"България Спортува 2018” превръща част от избран градски парк в арена на различни спортни и тренировъчни активности. Отделни площи ще бъдат предназначени за силови кръгови тренировки, а на други ще бъдат представени нови спортни активности - канго джъмпс, фристайлър, източни бойни изкуства и каникрос /спорт с куче/. Ще бъдат представени тренировки за ранно физическо развитие на деца до 12 години, тренировки за бременни, както и тренировки "Мама и бебе" за проследяване на физическото възстановяване при наскоро родили жени. 

По време на "Плевен Спортува" ще бъде организиран Easy Credit Run & Ride Challenge, който ще стартира в 10.00 часа от две различни локации в града. Колоездачите ще се включат в надпреварата от начална точка читалище „Съгласие”, а любителите на бягането и ходенето ще стартират от спирка "Моста" в началото на парк "Кайлъка". Финалът на предизвикателството ще е на Бригадирската поляна, където ще има награди за първите финалисти.

За втора поредна година провеждането на "България Спортува” е обвързано с кауза за изграждане на фитнес на открито, пригоден за хора с двигателни увреждания. Генерален партньор на инициативата е Easy Credit, организатори са Община Плевен, Българска асоциация „Спорт за всички” и Crowncept816.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета