Областният управител насърчи доброволческите начинания в "Кайлъка" - pleven.utre.bg

Областният управител насърчи доброволческите начинания в "Кайлъка"

24 юни 2018, 14:26 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация-Плевен

"Хората, които ще се възползват от шахматната площадка, да подхождат с нужното уважение към труда и усилията на всички", призова той

Областният управител Мирослав Петров и неговият заместник д-р Красимир Трифонов присъстваха на откриването на възстановената благодарение на гражданска инициатива шахматна площадка в „Кайлъка”. Събитието уважиха още общинските съветници Христослав Михайлов и Йордан Грижов, както и много плевенчани.

С усмивки и добро настроение откриха обновената шахматна площадка в парк "Кайлъка" (Снимки)

Областният управител Мирослав Петров насърчи доброволческите начинания в „Кайлъка” и изрази надежда все повече млади хора да бъдат заинтригувани и да се включват в подобни обществено полезни дейности.

"Още при първата ни среща с Наталия я уверих, че имат нашата подкрепа и се радвам, че онова, което всички ние искахме да бъде постигнато днес вече е факт. Надявам се и хората, които ще се възползват от шахматната площадка, да подхождат с нужното уважение към труда и усилията на всички, които се включиха безвъзмездно към гражданската инициатива”, каза областният управител Мирослав Петров.

В първата партия шах областният управител предизвика логическото мислене на момчета и момичета, които тренират в плевенски шахматни клубове. Така бе даден символичен старт на забавленията на старата – нова шахматна площадка в „Кайлъка”.

Фигурите ще бъдат достъпни за всички желаещи и ще се съхраняват в специално изградена къщичка непосредствено до площадката, около която удобно са разположени няколко пейки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета