Хладно време и дъжд ни очакват през тази седмица - pleven.utre.bg

Хладно време и дъжд ни очакват през тази седмица

25 юни 2018, 09:11 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Заедно с дъжда температурите също ще са доста ниски

През тази работна седмица у нас се очаква нетипична за лятото валежна обстановка, която е по-характерна дори за зимния сезон. Синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев предупреди за очаквани доста обилни валежи за голяма част от страната. Той обясни, че ще се започне от утре и тази обстановка ще продължи до края на работната седмица. За тези 2-3 дни на места се очакват над 100 литра на квадратен метър.

Синоптикът на Bulgaria ON AIR прогнозира и интензивни валежи, в които за кратко време от небето ще пада сериозно количество вода. Те се очакват най-вече в Южна и Източна България, а също и около планините.

Симеон Матев каза, че най-силните валежи се очакват в нощта срещу сряда и през самия ден. Заедно с дъжда температурите също ще са доста ниски, като на най-мрачните места, те няма да превишават 20 градуса. Той обясни, че подобно ще е времето и в северните части на Гърция.

Честите валежи и прегърмявания остават до четвъртък. От тогава и те ще започнат да спират. Симеон Матев успокои, че към края на седмицата се очаква подобрение на времето с намаляване на облаците.

Валежите пък ще бъдат на доста по-малко места, а слънчевите часове ще са много повече. В петък и през уикенда времето ще се връща все повече към летния си ритъм.

Максималната температура в Плевен през първия работен ден ще достигне 24 градуса, но до сряда ще се понижи с 3-4 пункта.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета