Пепелянката ще се бие за титла през септември

Ако всичко върви по план, В началото на 2019 г. Панов ще се бие за интерконтиненталната титла на Универсалната боксова организация

Йосиф Панов - Пепелянката записа десета поредна победа в професионалния бокс с впечатляваща победа над Константин Александров - Руснака. Двамата се биха по време галавечер от Националната боксова лига в Плевен. Техният двубой беше единственият по правилата на профибокса. Цялото шоу беше организирано от Българската федерация по бокс, а битките зарадваха всички фенове в града, съобщава sportal.bg.

Панов ще получи известна почивка, защото на 14-и юли ще сключи брак. Веднага след това той се завръща на пълни обороти в залата, за да се готви за следващото изпитание. Очаква се през септември Панов да се бие за титлата на България в 10-рундов мач.

"Надяваме се до края на юли вече да имаме и конкретна дата", разкри неговият промоутър Васко Алексеев. "Преговаряме с потенциални спонсори от Плевен, които биха се включили, за да направим голяма галавечер. Панов е един от най-добрите спортисти на града. С победата срещу Руснака показа, че е готов да премине на следващото ниво в своята кариера и да се бие с по-сериозни опоненти", допълни Алексеев пред "Спортал".

Ако всичко върви по план, В началото на 2019 г. Панов ще се бие за интерконтиненталната титла на Универсалната боксова организация. 12-рундовият двубой ще бъде срещу чуждестранен съперник. Преди това може да направи още един 6-рундов мач, който да бъде част от подготовката.

"Набелязали сме няколко потенциални противника с добър рейтинг". допълва Васко Алексеев. - Ако Йосиф ги победи, ще влезе в Топ 100 на боксьорите в категорията. Това е страхотно постижение за него, защото още е много млад и показва израстване във всеки мач."