Автокъща горя в Плевен, разследват причините

От пожара са засегнати няколко леки автомобили

За периода от 22 юни до 25 юни служителите от РДПБЗН – Плевен са погасявали пожари в сухи треви в землищата на село Брест, град Гулянци, село Гиген и село Комарево. Погасявали са пожари в отпадъци в село Радомирци и на плевенската улица „Софроний Врачански“. Оказали са технически помощи – отстранили са паднал клон на пътното платно на плевенската улица „Емануил Васкидович“ и на пътя град Кнежа – село Селановци,  паднали дървета в парк „Кайлъка“ и в село Божурлук, опасно надвиснала ламарина на улица „Панайот Волов“ в Плевен, както и отводнявания в Плевен на булевард „Русе“, град Искър, село Писарово и село Чомаковци.

На 25 юни 2018 година в 02:40 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в автокъща в Плевен на улица „Гривишко шосе“. Причините за произшествието са в процес на установяване. От пожара са засегнати леки автомобили без регистрационни табели „Рено Мастър", „Фиат Идеа", „Ауди А3", „Нисан Кашкай", „Опел Зефира". Пламъците са погасени от служители на РС ПБЗН – Плевен.

На 24 юни в 14:15 часа е съобщено за пожар в зърнокомбайн "Клас" в село Татари. Причината за инцидента е техническа неизправност. Унищожени са зърнокомбайна и четири тона зърно. Пожарът е погасен от РС ПБЗН – Белене. 

На 24 юни в 17:11 часа е съобщено за пожар в житни култури в землището на град Гулянци. Бързата намеса на огнеборците от РС ПБЗН - Гулянци е спасила 20 дка посеви, в пламъците са унищожени само 5 дка посеви пшеница.