Младите надежди на ТК "Плевен 90" с впечатляващо представяне на международните турнири

От плевенския клуб очакват още добри представяния

Впечатляващо представяне в международните турнири на ТЕНИС-ЕВРОПА записаха младите надежди на ТК "Плевен 90", съобщават от клуба.

На международните турнири от календара на ТЕНИС–ЕВРОПА (Европейска федерация по тенис), незапомнено представяне досега на Росица Денчева. Още на първия турнир – 12 год. в Анталия, Турция – І-во място, последва отново І-во място в Лимасол, Кипър, Букурещ – І-во място и ІІ-ро място – двойки и ТЕ – Добрич – 12 год. – І-во място – І-ва ракета на отбора.

За първи път в историята на ТК "Плевен 90", Роси Денчева заедно с националния отбор се класира на ІІ-ро място в Хантамансийск, Русия и получиха право да играят на финалите на Европейското първенство в Англия. И там шесто място в Европа. Основен дял за това има нашето момиче – І-ва ракета на отбора.

Отлично представяне и на Йоана Константинова. На МТ в Добрич спечели второ място на двойки и трето място на двойки.

През тази година Росица спечели престижна награда от фондация "Димитър Бербатов". Отлично се представи Йоана Константинова на ТЕ – 12 год. в Прокупле, Сърбия. Спечели бронзов медал на сингъл, а на двойки са първи с Никол Николова след убедителни игри и без загубен сет. Сега очакваме от тези две талантливи тенисистки на Клуба успешно представяне на ТЕ – турнири в Порто Сан Джорджо, Италия и в Унгария, както и да бъдат включени в националния отбор до 12 години за участие в Европейската лятна купа.

Отлично се представи Цвета Радева на международния турнир – ТЕ – 14 год. в Скопие, като се класира на четвъртфинал. Последната среща с Кузмановска – Македония игра отлично, но загуби 3-6, 6-2 и 7-5.

В следващите месеци до края на сезона предстоят още международни турнири и с основание очакваме още добри представяния, информират от плевенския тенис клуб.