Плевен отново ще е домакин на фестивал за куклен театър

"Шарено петле" продължава традицията на организирания преди години "Хора и кукли"

От 5 до 8 юли Плевен отново ще е домакин на фестивал за куклен театър. "Шарено петле" продължава традицията на организирания преди години "Хора и кукли", но има амбицията да заяви и свой собствен облик, като предостави възможност за съпреживяване с кукленото изкуство на зрители от всички възрасти.

В първата селекция на "Шарено петле" присъстват 13 различни събития, които ще оживят залите на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" и пространствата около него. Афишът включва както представления за деца, така и сравнително по-рядко показваните у нас спектакли за възрастни. За първи път в града ще бъдат представени и две продукции за най-малките – специално създадени за публика до 3-годишна възраст и техните родители.

В дните на фестивала в Плевен ще гостуват театрални трупи от седем града на страната – Бургас, Варна, Габрово, Сливен, Смолян, София и Стара Загора, което превръща още първото „Петле“ в национално представителна проява.

Фестивалът се организира от Община Плевен в партньорство с Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ и със съдействието на Фондация "Арт Офис" и хотел "Ростов".