Полиция и жандармерия с мерки за опазване на селскостопанската реколта от посегателства - pleven.utre.bg

Полиция и жандармерия с мерки за опазване на селскостопанската реколта от посегателства

29 юни 2018, 12:29 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ОДМВР-Плевен

Старши комисар Начев поясни, че усилията са насочени към защита на възрастните хора, защото най-често обикновените стопани са потърпевши от кражби

Полиция и жандармерия в област Плевен са предприели мерки за опазване на селскостопанската реколта от посегателства. Директорът на ОДМВР-Плевен старши комисар Красимир Начев е утвърдил подробен план за противодействие на престъпни посегателства върху реколтата през тази година и установяване на извършителите на такъв вид деяния.

В охраната по това направление участват полицаи, жандармеристи и пожарникари в смесени и самостоятелни патрули. В останалите РУ на МВР в областта опазването на реколтата е постоянна задача на районните и младши районните полицейски инспектори, полицейските патрулни екипи, служителите на Пътна полиция, а в определени случаи и оперативни работници.

В изпълнението на задачата са проведени срещи с представители на частни охранителни фирми, осъществяващи дейност в този отрасъл, за засилване на тяхната бдителност и уточняване на реда за обмен на информация. С ръководители на земеделски кооперации, кметове по места е уточнена организация за охрана на складови бази за съхранение на селскостопанска продукция. Проведени са инструктажи и назначените полски пазачи за координиране начините на взаимодействие.

Периодично в активния селскостопански сезон ще се провеждат специализирани операции за проверка на транспортни средства, превозващи продукция. Специално внимание ще се обръща на извънгабаритната селскостопанска техника и прикачения към нея инвентар. Постоянен акцент в проверките ще бъде и укрепването на товарите с оглед да не се изсипват върху платното за движение и да се създават предпоставки за пътни произшествия.

В районите с обособени пунктове за изкупуване на селскостопанска продукция ще има засилено полицейско присъствие.

Комисар Михайлов – началник на отдел „Охранителна полиция“ подчерта, че полицията поддържа ежедневни контакти с охраната на земеделските пощи и има ежедневни наряди от екипи на полиция и жандармерия. Изведен е криминалният контингент. Анализира се информация за лица, които евентуално биха могли да извършат престъпление. „Поддържаме и пряка връзка с пожарните служби по места.

Старши комисар Начев поясни, че усилията са насочени към защита на възрастните хора, защото най-често обикновените стопани са потърпевши от кражби.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета