Роси Денчева ще спори за титлата в Италия

Плевенчанката ще играе във финала срещу словенката Ела Нала Милич

Павел Маринов ( ТК „Суперспорт", Варна) и Росица Денчева (ТК „Плевен 90") ще спорят за титлите на силния международен турнир за момичета и момчета до 12 г. от календара на Тенис Европа в Порто Сан Джорджо, Италия.

Маринов завърши полуфиналния си мач преди малко, но за радост спечели в тежък двубой срещу Фади Бидан от Ливан със 7:5, 7:5. Утре българското момче ще спори за титлата с корееца Джунг Хун Сео, който спечели другия полуфинал срещу италианеца Себастиано Кокола с 1:6, 6:3, 6:3.

Роси Денчева пък победи днес японката Сара Саито с 6:2, 6:3 и ще играе утре във финала срещу словенката Ела Нала Милич, надиграла Ноеми Базилети от Италия с 6:1, 6:2.

Маринов се радваше на подкрепата на всички свои съотборници, тъй като той и Роси, както и Георги Георгиев и Каталина Петрова са част от „А" националния ни тим до 12 г. Всички те участват в турнира с подкрепата на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант" на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп", „Асикс" и „Гроугрийн Юръп" АД. Треньор на тима ни е Даниел Ангелов.