В Община Долна Митрополия бе обявено частично бедствено положение

Гражданите да се съобразят с метеорологичната и пътна обстановка и да шофират внимателно

На 29.06.2018 г. при усложнена метеорологична обстановка и концентрация на голямо количество валежи за кратко време в с. Горна Митрополия се създаде кризисна ситуация. Предвид на това, със заповед № РД-08-340/29.06.2018 г. на Кмета на община Долна Митрополия, от 21,00 часа бе обявено частично бедствено положение на територията на Кметство с. Горна Митрополия. Незабавно бе свикан кризисния щаб на общината, който въведе в действие общинския план за защита при бедствия в община Долна Митрополия в част „Наводнение”. Бе приведено в готовност доброволното формирование на общината, което на 30.06.2018 г., съвместно с екипи на РС „ПБЗН” – Плевен се включи в отводняването на наводнените къщи и дворни места.

Със заповед № РД-08-341/29.06.2018 г. на Кмета на община Долна Митрополия бе назначена комисия, със задача да извърши оглед във връзка с нанесените щети по инфраструктурата и частни имоти.

Проливните дъждове са засегнали и други населени места и пътни артерии на община Долна Митрополия, а именно: участък от републикански път между с. Брегаре и с. Крушовене; участък от републикански път между с. Крушовене и с. Байкал и участъци от общински път между гр. Тръстеник и с. Победа.

Гражданите да се съобразят с метеорологичната и пътна обстановка и да шофират внимателно, апелират от местната управа.