Синоптиците очакват хубаво време от средата на юли

Поне до 10-15 юли обаче ще продължат набезите на дъждовните облаци

И днес времето няма да мине без дъжд. Преди обед ще превалява в централните и източни части на Дунавската равнина. Следобед картината ще се обърне и на юг ще се развият купести и купесто-дъждовни облаци.

В следобедните часове ще се развие облачност и в Източна България. Дъждовете ще са краткотрайни, след тях слънцето отново ще се покаже. Денят по Черноморието започва с много слънце, следобед ще се заоблачи, стана ясно от прогнозата на синоптика на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

В температурно отношение месецът обещава да бъде топъл. Средно за страната максималните градуси ще бъдат около 30. Поне до 10-15 юли обаче ще продължат набезите на дъждовните облаци. Очакванията са времето да е по-стабилно през втората половина на юли.

"Тaзи седмица ще предложи много дъжд, но и високи температури. По-интензивни ще бъдат валежите около планините и в Източна България", каза още Симеон Матев в "България сутрин".

В петък валежите ще бъдат на по-малко места, докато събота и неделя тези явления ще бъдат по-масови в Западна и Централна България. На места ще има доста интензивни извалявания - около 20-30 литра на квадратен метър.