МБАЛ "Света Марина” – Плевен" сред 10-те най-иновативни болници в страната

На тържествена церемония специалните призове получиха 10 болници, избрани за най-иновативните в страната

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави носителите на специалните награди на 11-ото поредно издание на инициативата „Лекарите, на които вярваме”, информират от пресцентъра на НС. На тържествена церемония специалните призове получиха 10 болници, избрани за най-иновативните в страната. Председателят на парламента поздрави и всички отличени лекари, сред които са над 450 медици, номинирани от пациентите си в тазгодишното издание на “24 часа”.

Хората дават оценката за Вас и днес аз виждам, че тя е изключително положителна, заяви в приветствието си Цвета Караянчева. Българските лекари показаха, че могат да правят медицина на световно ниво и техните млади колеги имат от кого да се учат, допълни още тя. Всички Вие доказахте, че имаме много способни лекари, много сърцати хора, защото Вие сте и тези, които дават надежда на болните, подчерта Цвета Караянчева. Тя пожела на българските лекари да останат незабравими за своите пациенти, защото работят с цялото си сърце за доброто и за здравето на българските граждани. Ние като законодатели имаме политическата воля да подобрим здравеопазването в България, а Вие като професионалисти се надявам да ни помагате, защото професионализъм и политическа воля съчетани могат да правят чудеса, заяви на церемонията председателят на българския парламент.

10-те болници, избрани за най-иновативните в страната, са Военномедицинска академия, Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Александровска“, Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов”, Университетска МБАЛ “Свети Георги” – Пловдив, МБАЛ „Света Марина” – Плевен, УМБАЛ „Свети Иван Рилски” – София, МБАЛ „Уни Хоспитал” – Панагюрище, СБАЛАГ „Майчин дом”, „Аджибадем Сити клиник Болница Токуда”.

Лекарите бяха поздравени от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и от издателя на вестник „24 часа“ Венелина Гочева. На церемонията присъстваха и народни представители.