Невяна Владинова сред първите спортисти в света разгледали олимпийското село в Токио

Плевенчанката най-бързо влиза във форма и най-успешно се справи със задачите си в Япония, хвали я Бранимира Маркова

"И тази година лагера в Япония за нас беше много интересен. Домакините бяха подготвили пътуване до Токио, където разгледахме олимпийското село, което в момента е в строеж. Беше много вълнуващо, защото ние сме едни от първите спортисти, които го виждат. Японците са на много добър етап от подготовката за олимпийските игри", заяви специално за предаването "На финала" по БНР Бранимира Маркова – главен селекционер на националния отбор по художествена гимнастика – индивидуално жени няколко дни след като тима ни се прибра от подготвителния лагер в Япония.

"Специално за Невяна бих казала, че може би времето не ни стигна, за да се подготви много добре за европейското първенство. Сега я виждам в много добра светлина. Много добре се подготвя. Тя от всички момичетата най-бързо влиза във форма и най-успешно се справи със задачите си в Япония. Изгледах подробно цялото европейско и не смятам, че трябва да се правят кой знае какви промени в съчетанията ни. Не смятам, че те отстъпват по трудност за да бъдат конкурентни на останалите. Смятам, че трябва да наблегнем максимално на доброто изпълнение, завърши главният мениджър.

До световното първенство на което София е домакин от 10 до 16 септември гимнастичките ще участват в две световни купи – първата е в Минск, а втората в Казан.