Несъобразена скорост доведе до жестока катастрофа в Плевен, 20-годишна е с опасност за живота

Автомобилът се е ударил челно в крайпътно дърво

Тази нощ около 00.15 часа в град Плевен на улица "Петко Каравелов" лек автомобил "БМВ", собственост и управляван от 19-годишен от Плевен, движейки се с несъобразена скорост е изгубил контрол над управлението. Автомобилът се е ударил челно в крайпътно дърво, стоящо на тротоара вдясно по посоката му на движение, съобщават от пресцентъра на МВР.

В следствие на настъпилото ПТП са пострадали пътуващите в автомобила две плевенчанки на 19-години и на 20 години и една столичанка на 19-години. Транспортирани са в ЦСМП – Плевен, където е установено, че имат различни фрактури. Най-сериозно е здравословното състояние на 20-годишната от Плевен. Тя има фрактура на лявата ръка и черепно-мозъчна травма с опасност за живота. От водача е взета кръвна проба за алкохол и други упойващи вещества. Той има травма на кръста, без опасност за живота. Пострадалите са настанени за лечение в УМБАЛ "Д-р Георги Странски"- гр.Плевен.

Местопроизшествието е посетено от старши разследващ полицай, автоексперт, експерт при БНТЛ ОДМВР-Плевен. Уведомен е дежурен прокурор от РП-Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.3, буква "а" от НК. Продължава работа разследващ полицай