Установиха мъж, търгуващ с нелегални акцизни стоки на паркинга на супермаркет в Плевен - pleven.utre.bg

Установиха мъж, търгуващ с нелегални акцизни стоки на паркинга на супермаркет в Плевен

06 юли 2018, 13:26 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Мъжът се оказал стар познайник на митничарите, нееднократно е наказван за същите нарушения

Инспектори от Митница Свищов са установили мъж, търгуващ с нелегални акцизни стоки на паркинга на супермаркет в Плевен. Мъжът се оказал техен стар познайник, нееднократно наказван за същите нарушения.

На 4 юли митническите инспектори установили, че 46-годишен мъж за пореден път продава нелегално алкохол. В автомобила му са открити 56 пластмасови бутилки с вместимост по 0,500 л, съдържащи етилов алкохол. Общото количество е 28 литра, за които мъжът не е могъл да представи документи за произход и платен акциз.

По преценка на прокурор от Районна прокуратура - Плевен, предвид факта, че на лицето нееднократно са налагани административни наказания за подобни деяния, този път по случая е образувано досъдебно производство.

В последствие по неотложност е извършено претърсване и изземване в жилището на 46-годишния мъж. Там са открити около 1,500 кг тютюн за пушене, също без документи.

Проби от алкохола и тютюна са взети и ще бъдат изпратени за лабораторен анализ по образуваното досъдебно производство.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета