Пепелянката поиска титлата на България

Фаворит за домакин на шоуто е Плевен

Йосиф Панов – Пепелянката отправи директно предизвикателство към нокаутьора Стилиян Костов – Убиеца (Still Kill), съобщава bgdnes.bg. Двамата се намират на първо и второ място в ранглистата на България, определена от престижната боксова енциклопедия „boxrec“.

"Предизвиквам го – обяви 22-годишният плевенчанин, който е в серия от 10 поредни победи. – Ще го преследвам докрай. Искам да се бием за титлата на България в супер полусредна категория, за да покажем кой е най-добрият у нас. Вярвам, че Стилиян не бяга от мъжки битки и иска да се докаже. Надявам се да покаже смелост и да се изправи срещу момче като мен, което е тръгнало към върха.“

32-годишният Костов (21 победи, 16 с нокаут и 8 загуби) е бивш шампион на България в средна категория. Преди три години той спечели и славянската титла в суперполусредна категория. Убиеца натрупа сериозно реноме с мачове във Великобритания, Германия, Финландия, Белгия и Полша.

Ако Костов приеме предизвикателството, дербито най-вероятно ще се състои през септември. Фаворит за домакин на шоуто е Плевен.