ЕК с допитване до гражданите за лятното часово време - pleven.utre.bg

ЕК с допитване до гражданите за лятното часово време

09 юли 2018, 09:02 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Анкетата може да бъде попълнена до 16 август на всички езици в общността на страницата на Комисията

Европейската комисия започна проучване на общественото мнение, в което пита гражданите на държавите членки дали искат да запазят лятното часово време или да го премахнат, съобщи БНТ. Анкетата може да бъде попълнена до 16 август на всички езици в общността на страницата на Комисията.

Въпреки вълната от петиции и молби на граждани през последните години, никоя европейската институция не се наема първа да предложи промени в сега действащите правила. През февруари ЕП прехвърли топката в полето на Комисията, която сега се допитва до европейците какво мислят по темата.

Брюксел поставя няколко въпроса - какъв е опитът ви с лятното часово време, дали искате то да се запази или да премахне, по какви причини и дали предпочитате часовниците да останат завинаги с час напред или назад.

Лятното време е въведено в Европа през 70-те години с идеята да се пести енергия. Според противниците му тази мярка вече не действа, точно обратното - има негативни икономически последици, а и е вредно за здравето.

Мненията обаче са разделени и по отношение на това - ако въобще се стигне до промяна - кое от двете времена да остане официално - зимното или лятното.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета