Започва подготовката за провеждане на преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 година - pleven.utre.bg

Започва подготовката за провеждане на преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 година

10 юли 2018, 10:41 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Това съобщиха от НСИ

Националният статистически институт започва подготовка на 18-ото преброяване на населението и жилищния фонд в Република България.

То ще се състои през 2021 г., като годината е еднаква за всички държави - членки на ЕС, и е определена в Регламент (ЕС) 2017/712 на Комисията за определяне на референтната година и програмата за статистическите данни и за метаданните за преброяването на населението и жилищния фонд.

Преброяването е най-голямото изчерпателно статистическо изследване и осигурява качествена, детайлна и съпоставима на европейско ниво информация за броя и структурите на населението, както и за основни социално-икономически характеристики на лицата. То е и единственият изчерпателен източник на информация за броя и характеристиките на сградния и жилищния фонд, както и за броя, структурата и жилищните условия на домакинствата в страната.

Преброяването ще се проведе в изпълнение на ангажиментите на Република България по Регламент (ЕО) № 763/2008 на Европейския парламент и на Съвета относно преброяването на населението и жилищния фонд.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета