МОН: Има значителен интерес към проекта "Студентски практики"

Най-желаните специалности са "Икономика", "Администрация и управление", "Педагогика" и "Право"

Има ли бум на студентските практики и на желанието на студентите да се учат през лятото? Гост в студиото на "Денят започва" по БНТ Соня Кръстанова, ръководител на проекта "Студентски практики" - МОН.

Срокът за кандидатстване е на финала си, тъй като самият проект приключва в края на месец септември. Практиките се провеждат в рамките на 240 астрономически часа и за да се вместят във времето напред, трябва да започнат следващата седмица, каза Соня Кръстанова.

"Регистрираме значителен интерес към проекта "Студентски практики". Имаме над 80 хил. регистрирани студенти в информационната система на проекта, което само по себе си говори наистина за значителен интерес", заяви Кръстанова.

Най-желаните специалности са "Икономика", "Администрация и управление", "Педагогика" и "Право", обясни Кръстанова.

При желанието на студентите за стаж водещото не е финансовото измерение, подчерта тя и допълни, че то е сравнително символично.

"Студентът получава при приключване на практиката си 480 лв. стипендия, което не би следвало да е водещото в случая. Водещото е именно контактът с работната среда, евентуална бъдеща покана от работодателите за реализиране в тази сфера", каза още Соня Кръстанова.