По обвинение на Районна прокуратура – Плевен: 189 шофьори са осъдени за извършени транспортни престъпления - pleven.utre.bg

По обвинение на Районна прокуратура – Плевен: 189 шофьори са осъдени за извършени транспортни престъпления

11 юли 2018, 14:31 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Най-много са осъдените лица за шофиране след употреба на алкохол или наркотично вещества

По обвинение на Районна прокуратура – Плевен 189 шофьори са осъдени за извършени транспортни престъпления. В 108 от случаите прокуратурата е работила по бързи производства, при които разследването е приключено и извършителят е предаден на съд и е осъден в изключително кратки срокове.

Срещу лицата, осъдени за извършени транспортни престъпления прокуратурата е внесла в съда 53 споразумения,  95 обвинителни акта и 41  предложения за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност. 

Най-много са осъдените лица за шофиране след употреба на алкохол или наркотично вещества – общо 89, от които 49 са шофирали след употреба на алкохол и 40 след употреба на наркотични вещества.

Още 52 водачи са санкционирана за това, че са си служили с контролни знаци, издадени за друг автомобил и с подправени идентификационен номер.

33-ма нарушители са наказани за това, че са управляване на МПС без съответното свидетелство за управление или в срока на изтърпяване на наказание лишаване от право на управление.

По обвинения на прокуратура 8 шофьори са осъдени за това, че при управление на МПС са причинили  имуществени и неимуществени щети и още 7 за противозаконно отнемане на чуждо превозно средство.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета