Какво ще бъде времето до края на юли?

От вторник въздушната маса отново ще стане неустойчива

Слънчево и топло време ни очаква днес. Максималните температури в страната ще са между 29° и 34°, за Плевен - 30 градуса. Това става ясно от прогнозата на btvnovinite.bg.

 През почивните дни и в началото на следващата седмица ще има променлива облачност, по-значителна над източните и планинските райони, но само на отделни места краткотрайно ще превали. Ще продължи да духа слаб до умерен северозападен вятър. Температурите слабо ще се понижат.

От вторник въздушната маса отново ще стане неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Във вторник на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В средата на седмицата, около 18 – 19 юли,  превалявания и гръмотевици ще има главно в Югозападна България, на повече места в планините и планинските райони.

След това, през третото десетдневие, има тенденция за относително стабилизиране на атмосферата и през повечето дни над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, а температурите ще се повишат. Вероятност за превалявания и гръмотевични бури има около 25 – 26 юли