Момчил Цветанов: Този гол е за сина ми и моята жена

Докога българите ще бъдем подценявани заради незнайни чужденци, гледани по YouTube, недоумява плевенчанинът

Славия направи успешен старт в Европа, измъквайки победата с 1:0 над Илвес (Тампере) при гостуването във Финландия. Ценното попадение реализира плевенчанинът Момчил Цветанов в 80-ата минута. 

"Този гол е за сина ми и за моята жена. Преди всеки мач се чувам с тях по телефона, винаги ми стискат палци", сподели Малкият Шивач пред "Блиц Спорт".

Цветанов коментира и това, че победата на Славия бе изкована с изцяло български състав.  "Другите родни клубове могат да се замислят върху това. Изключвам Лудогорец, където разчитат на класни чужденци и постигат големи успехи. Но на други отбори може да им светне лампичката, че и с български футболисти могат да се случат нещата, за които мечтаят. Ние българите винаги сме подценявани, привличат се чужденци с незнайни качества, гледани само по YouTube. И в клубовете у нас си мислят, че като ги вземат, ще им решават мачовете. А всъщност като дойдат в България, се убеждават, че не е това, което са гледали по видеата. И оттам се получава цялото това разминаване, след което знаете какво се случва по традиция - гонене, разтрогване на договори... Крайно време е да започне да се дава повече шанс на българите. Има някои, които стоят без отбор, заради знайни и незнайни чужденци", категоричен е Момчил Цветанов.

Цялото интервю може да прочетете в "Блиц Спорт"