Плевен, Монтана, Враца и Видин в битка за Северозападната Фен Купа 2018

Участващите отбори са общо 32

Точно пет часа преди малкия финал на Световното по футбол на стадион „Огоста“ в Монтана беше официално открит деветият регионален полуфинал на Каменица Фен Купа 2018. Участващите отбори са общо 32 и са представители на областите Монтана, Плевен, Враца и Видин. В рамките на уикенда те ще изиграят точно 64 атрактивни дербита, за да излъчат своя регионален първенец. Той ще се класира за националните финали на Фен Купа 2018, където ще се изправи срещу останалите 9 регионални шампиони на България.

Турнирът на феновете, както винаги, беше уважен от представители на местната община и множество видни спортисти от региона. Сред тях бяха заместник кметът на Монтана Тихомир Антонов, председателят на БФС Радой Христов, „радостта на народа“ Божидар Искренов и легендата на Михайловградския футбол Веско Михайлов.

Веднага след откриването на стадион „Огоста“ стартира демонстративен мач между отбора на община Монтана и сборен тим на местни журналисти, подкрепен от „радостта на народа“ Божидар Искренов и мениджър „Събития“ в „Каменица“ АД Кирил Глушков – Кико. Мачът протече изцяло в духа на феърплей и двата тима си размениха по 3 гола в редовното време. При последвалите дузпи „Гиби“ и журналистите бяха по-концентрирани и измъкнаха победата.

Демонстративното дерби беше само началото на двудневната футболна фиеста на Фен Купа в Монтана. Битката за Северозапада със сигурност ще е много оспорвана, защото сред участващите отбори има множество доказани имена като „Еталон 05“ (Монтана), „Пепеляна“ (Плевен), „Пчелна майка – Нашенци“ (Враца), „В и К ООД – Враца“ и др. Емблематичният вратар-пожарникар на „Еталон 05“ Петко Петков също отново е в играта и е готов за всякакви атаки. Това, което му се случи по време на официалното откриване обаче, го хвана неподготвен. Вдъхновен от „дуела по дузпи“ с Пламен Николов от миналата седмица, „радостта на народа“ Божидар Искренов реши да отправи към Петко Петков същото предизвикателство – че ще му вкара 3 от 3 дузпи на малка врата. Залогът по стара футболна „рецепта“ беше каса бира, а закачката между двамата ветерани се превърна в страхотен спектакъл за гостите. За разлика от миналата седмица срещу Николов този път „Гиби“ беше безкомпромисен. Той изпълни и трите дузпи с левачката, а тактиката му да отбелязва всеки път в долния ляв ъгъл се оказа печеливша. В крайна сметка двамата стари приятели се прегърнаха и си обещаха да направят реванш.

Футболният празник на Фен Купа 2018 в Монтана продължава и утре с фазата на директните елиминации. Кой ще е новият регионален шампион на Монтана, Плевен, Враца и Видин ще стане ясно веднага след финалния мач, който започва в 13:00 ч.