Отнето предимство, катастрофа и плевенчанин в болница

Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е извършен оглед

На 13 юли в 20,00 часа на път III-118 - град Долна Митрополия и пътен възел за първокласен път, товарен автомобил "Фолксваген Транспортер", управляван от 66-годишен от Плевен, предприема маневра обратен завой. Водачът не подава необходимата сигнализация и отнема предимство на движещия се след него лек автомобил "Фолксваген Пасат" управляван от 35-годишен от Плевен. 35-годишният завива в ляво, за да избегне сблъсък с товарния автомобил, излиза в ляво по посоката си на движение и се блъска в товарно ремарке на трактор, без регистрационен номер, паркирано на левия банкет.

Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е извършен оглед. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, бук.б от НК. Водачът на „Фолксваген Пасат“ е настанен в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" гр.Плевен за лечение с комоцио на главата, без опасност за живота.

Издаден му е талон за кръвна проба. Другият водач е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, като пробата е отрицателна.  Продължава работа разследващ полицай.