Екипажи от Долна Митрополия участват в съвместната летателна тренировка “Тракийска звезда 2018” - pleven.utre.bg

Екипажи от Долна Митрополия участват в съвместната летателна тренировка “Тракийска звезда 2018”

17 юли 2018, 10:21 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  Bulgarian Air Force

 • Снимка:
  Bulgarian Air Force

 • Снимка:
  Bulgarian Air Force

 • Снимка:
  Bulgarian Air Force

 • Снимка:
  Bulgarian Air Force

 • Снимка:
  Bulgarian Air Force

"Тракийска звезда 2018" е ежегодна международна летателна тренировка

Българските Военновъздушни сили участват в съвместна летателна тренировка “Тракийска звезда 2018”. До 27 юли сили и средства от Военновъздушните сили на Република България, 104-то въздушно крило на Националната въздушна гвардия на Масачузетс – САЩ, ВВС на Великобритания и Република Гърция ще изпълняват тренировъчни полети за усъвършенстване на подготовката на екипажите, за което са планирани широк спектър от тактически мисии и задачи.

От българска страна участват екипажи и самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от базата за предно разполагане в Безмер и Л-39 от Учебна авиационна група „Георги Бенковски” - Долна Митрополия, както и формирования от Зенитно-ракетни войски.

F-15C/D на американските сили ще оперират от летище Къмпия-Турзии „Генерал Еманоил Йонеску” в Румъния, а Еврофайтер „Тайфун“ на Кралските Военновъздушни сили са пребазирани също в северната ни съседка на летище Михай Когълничяну, от където ще се включат в тренировъчните действия. Гръцките ВВС взимат участие в изпълнението на полети от базовото си летище в Неа Анхиалос.

Съгласно сценария на тренировъчните бойни действия, българските ВВС ще усъвършенстват подготовката си в отбранителни и настъпателни въздушни операции. Ще се отработват и задачи с участие в смесени групи, които ще симулират нанасяне на удари по обекти, защитавани от групировка за Противовъздушна отбрана. По плана на тренировката, сложността на изпълняваните задачи нараства с хода на тренировъчните действия и ще обхване изпълнението на специфични за родовете авиация и ПВО задачи.

"Тракийска звезда 2018" е ежегодна международна летателна тренировка, която предоставя на участниците възможности да генерират богат опит при реално взаимодействие в международна среда, съобщават от Щаба на ВВС.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета