Внимание! Нагъл крадец шета из Плевен!

Влиза необезпокоявано в жилищни кооперации и пробва вратите на всички апартаменти

Изключително нагъл крадец шета из Плевен. За това аларамира Ивайло Иванов във фейсбук групата "Забелязано в Плевен". Впоследствие се оказа, че апашът е познат и от други хора в града.

Мъжът, на видима възраст около 50-55 години, влиза необезпокоявано в жилищни кооперации и пробва вратите на всички апартаменти. Целта му е да задигне каквото може от коридорите, докато стопаните са си по стаите.

Кражбата от дома на Ивайло Иванов е заснета от камери. На кадрите се вижда как наглият крадец внимателно отваря входната врата на апартамента му, влиза, а секунди по-късно излиза с дамска чанта. Отива на друг етаж, за да огледа плячката. Взима портфейла от чантата, след което още по-нагло се връща в апартамента и оставя чантата. "Пробвал е в целия блок къде е отключено, нашата врата е била, нещата са на коридора, другото е история", споделя Ивайло Иванов. Той е бил на работа по време на обира, а в апартамента, който се намира в централната част на Плевен, се намирали съпругата и детето му. 

"На 12.07.около 18ч. Вкъщи влиза някакъв непознат мъж без да звъни и казва, че търси някакво семейство каквото в блока не живее. Питаме защо не звъниш - не видял звънеца. За урок - вратата да е заключена!", разказва Димитрина Иванова, която след като вижда кадрите потвърждава, че става дума за същия господин. "По моя преценка някъде на 55 години е, ако не се лъжа, той беше приключил шапката надолу и се направи на притеснен и излезе", допълва гражданката.

Бъдете нащрек и заключвайте вратите си.