С нисък бал приемат студенти във водещи специалности - pleven.utre.bg

С нисък бал приемат студенти във водещи специалности

19 юли 2018, 16:02 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Мъже влизат с тройки във „фармация“ и „дентална медицина“

Младежи с по-големи амбиции и по-слаби резултати на изпитите във висшите учебни заведения тази година ще имат възможност да изучават водещи специалности, показват данните за баловете на приетите студенти във ВУЗ. пише bulgariautre.bg.

Медицинският университет - София запазва високото ниво на баловете при дамите. При мъжете обаче тройка на изпитите и шестици в дипломата стигат за прием по „фармация“ и „дентална медицина“. При максимален бал 36 за „фармация“ последният класиран е с 24,66, а за „дентална медицина“ е с бал 24,46. При жените конкуренцията е по-голяма. Последната приета за фармацевт е с бал 31,06, а за зъболекар е с бал 32,70.

И тази година високи остават баловете за специалността „медицина“. 5,50 не стига за класиране по специалността в София. Традиционно високи остават и баловете дори на второ класиране за "Финанси, счетоводство и контрол" в Университета за национално и световно стопанство.

Изненадващо ниски балове за „Право“ регистрират тази година в Пловдивския университет. При максимален бал 36 мъжете се класират с 19.76, което означава тройка не само на изпита, а и в дипломата. "Английска филология" и "Приложна лингвистика с втори чужд език английски", „Балканистика“ запазват високи баловете на класираните, а „Теология“ изненадва с големия интерес като отчита приети с максимален бал за специалността от 36 точки.Коментари (1)

Потребител
siso
chicho gor i chicho tom sa vinovni
21 юли, 20:04 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета