Министър Каракачанов валидира юбилейна марка "140 години Българска армия" - pleven.utre.bg

Министър Каракачанов валидира юбилейна марка "140 години Българска армия"

20 юли 2018, 16:10 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МО

Тя е в тираж от 10 100 броя

По повод 140-ата годишнина от създаването на Българската армия министърът на отбраната Красимир Каракачанов заедно със заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски поставиха печата за валидиране на първата по рода си тематична марка. „Това е една много красива инициатива, която ще увековечи 140-годишнината и е знак на нашето уважение към тази дата. Марката е прекрасно художествено произведение и ще остане паметно и за поколенията след нас“, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски посочи, че Българската армия е една от институциите, с която държавата ни винаги се е гордеела и това филателно издание е посветено изцяло на героизма на българските воини. Припомнен беше и фактът, че още в далечната 1902 година се отпечатва марка, посветена на боевете при Шипка.

Авторът на марката д-р Александър Въчков представя в историческа ретроспекция образа на Българската армия, илюстрира промяната през годините и в същото време изобразява непреклонния дух на българския войник.

Юбилейната пощенска марка "140 години Българска армия" е в тираж от 10 100 броя.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета