10 сигнала са наложили намесата на екипи от РДПБЗН – Плевен

Оказали са технически помощи и са погасявали пожари

За периода от 20 юли до 23 юли служителите от РДПБЗН – Плевен са участвали в 10 произшествия. Оказали са технически помощи:
- отключване на апартамент – балкон в гр.Плевен ул.„Неофит Рилски“;
- изваждане на куче от шахта в град Долна Митрополия;
- спасяване на животни - щъркел – от дърво в центъра на село Къшин;
- отстраняване на опасно надвиснало дърво в  гр. Долна Митрополия ул."Христо Ботев";

Погасявали са пожари в сухи треви в землищата на село Крушовица, град Белене.

На 20 юли в 18:24 часа при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в бункер за експелер  в  Маслена фабрика "Олива" в град Кнежа. При огледа е установено, че вероятната причина за инцидента е самозапалване. Унищожени са 1000 кг. кюспе; ел.двигател-фланцови 3KW; eл.двигател-фланцови-1,75KW; луминисцентна лампа; 6 м. редлер директен път с перата веригата.; 20 м. ел. кабели. Пострадали няма. Пожарът е погасен от служители на РС ПБЗН – Кнежа с един автомобил.

На 21 юли в 19:25 часа в Оперативен център при РДПБЗН е съобщено за пожар в товарен автомобил Мерцедес "Атего" в град Кнежа складова база БКС  - Кнежа. Причина за произшествието е самозапалване на отпадъци в бункера на товарния автомобил, който е бил паркиран в двора на складовата база. Унищожена е част от ел.инсталация. Пламъците са потушените от екип РС ПБЗН – Кнежа с един автомобил.

На 22 юли в 11:00 часа при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в стая на спомагателна постройка в град Кнежа на улица "Димчо Дебелянов". Установено е, че причина за инцидента са огневи дейности. Унищожени са покривна конструкция 30 кв.м.; 5 броя фураж бали. Пострадали няма.  Пламъците са потушените от екип РС ПБЗН – Кнежа с един автомобил.