Ирена Христова е новият главен секретар на Областна администрация - Плевен

Тя бе официално представена от областния управител Мирослав Петров

Главният секретар на Областна администрация - Плевен госпожа Ирена Христова положи днес клетва като държавен служител. На колектива в администрацията и Асоциацията по ВиК тя бе официално представена от областния управител Мирослав Петров. Той приветства госпожа Христова с добре дошла и й пожела успешна работа.

„Чувствам се спокойна и уверена, влизайки в добре сработен и ефективен екип като този, ръководен от областния управител Мирослав Петров. Ще се запозная детайлно с работата на администрацията и като екипен човек ще разчитам на експертността и опита на всеки един от вас“, обърна се към колегите главния секретар на областна администрация Ирена Христова.

Госпожа Христова е магистър по икономика и управление на промишлеността, предстои дипломирането й и като юрист.

В професионалната си кариера има опит в специализираната държавна администрация – изпълнител бюджет в Агенцията за държавни вземания, финансов контрольор в МОСВ, директор на Регионалната дирекция към Агенцията по вписванията. Успешно се справя и с работата си в банковия сектор.

Последната заемана от нея позиция е секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора в Община Плевен, която освобождава, за да поеме отговорностите на главен секретар в Областна администрация – Плевен.