Министър Кралев и кметът Спартански са обсъдили състоянието на спортната инфраструктура в Плевен - pleven.utre.bg

Министър Кралев и кметът Спартански са обсъдили състоянието на спортната инфраструктура в Плевен

23 юли 2018, 16:15 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ММС

Доизграждането на закритата спортна зала „Арена Плевен” - сред обсъжданите теми

Лошото състояние на спортната инфраструктура в град Плевен обсъдиха на среща в края на миналата седмица министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът Георг Спартански. Срещата се състоя със съдействието на народния представител Пламен Тачев, съобщават от пресцентъра на общината. Тема на разговорите са били нуждата от ремонтни дейности в залите „Спартак” и „Балканстрой”, липсата на отопление в закритата лекоатлетическа зала, която е държавна собственост, изграждането на открито лекоатлетическо игрище зад стадион „Плевен”, за което от години е депозиран проект от Община Плевен, както и доизграждането на закритата спортна зала „Арена Плевен”.

Министър Кралев показа познаване на всички тези проблеми и заяви готовност за съдействие при тяхното решаване, коментира Георг Спартански. Като начало Община Плевен трябва в кратки срокове да представи приблизителни количествено-стойностни сметки за ремонт на зала „Балканстрой” и осигуряване на отопление в зала „Спартак”, която беше рехабилитирана със собствени средства миналата година, разказа кметът.

Според Красен Кралев по-реалистично е да се концентрират усилия за доизграждане на „Арена Плевен”. В тази връзка би трябвало да се преработи проекта за съоръжението, така че да останат средства и за откритото лекоатлетическо игрище. Другият вариант е изграждането на игрището да се финансира и извършва поетапно.

Срещата беше навременна и съдържателна, от страна на Община Плевен ще бъде направено всичко необходимо за по-бързото разрешаване съвместно с държавата на наболелите въпроси със спортната инфраструктура, категоричен беше Георг Спартански.Коментари (4)

Потребител
Циглакя
Рцял Плевен е в супер лошо състояние. Бетстващ градче
23 юли, 23:00 ч.
Потребител
Бай кмет
Бай Никой се срещнал и обсъдил. Нима вярвате и дума на тия глупости
23 юли, 22:59 ч.
Потребител
ихааа
Най-накрая! Дано доживеем!!
23 юли, 16:49 ч.
Потребител
Борисов
За изборите обещаха всичко, но обещанието не е като даването!!!!
Мръсници!!!!
23 юли, 16:43 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета