Плевенската библиотека закри Детския летен университет с "Пъстър хоровод"

Животът

28-07-2018, 19:24

Снимка:

РБ "Христо Смирненски"

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Регионалната библиотека закри Детския летен университет

Проведоха се последните два модула

В РБ "Христо Смирненски" се проведоха последните два модула от Детския летен университет 2018 г. Това съобщават от културния институт.

В интерактивното занимание "Бъди сървайвър в морето Информация" менторът г-жа Емилия Николова, чрез игри и познавателни процеси, демонстрира приложението на ИКТ в пространственото ориентиране и развиването на математически умения. Използвайки таблети, децата работиха по групи с Google book search и Turning the pages. При разиграването на когнитивната игра Забавна пчела се проведе оспорвано състезание, а най-активните участници получиха награди от библиотеката.

Закриването на лятната инициатива на библиотеката се отбеляза с "Пъстър хоровод", чийто ментор беше г-жа Надя Тодорова – хореограф. С весело настроение, много усмивки и желание да научат нови неща за фолклорните традиции, децата се включиха в предизвикателствата на игрите "Автентично или не", "Колко са калпаците?", "Разпознай дрехата" и др. Най-добрите танцьори на хоро и ръченица по време на надиграването "Ха сега, ха така" бяха отличени със заслужени награди.