Август идва с валежи

Топли дни ще има в средата на месеца

Силният дъжд през летния сезон тази година изненада както почиващите, така и земеделцитe. Ще продължат ли обаче валежитe и през август или ни очакват високи температури? Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН вече изготвиха прогнозата за следващия месец.

"Съществена промяна на времето през август спрямо юли не се очаква. Все още ще има валежи през месеца, особено през първото десетдневие до към 10-ти, 12-ти, но те все пак ще са на по-малко места, главно в западната половина от страната", коментира пред БНТ Марияна Попова, синоптик.

Валежите по Черноморието се очаква да бъдат доста по-малко, но все пак ще има и дъждовни дни. Температурите няма да са значително по-различни от тези през юли. Според синоптиците от Националния институт, въпреки, че обикновено лятото у нас е горещо и сухо, това време, което наблюдаваме тази година, не е необичайно.

"Само преди няколко години , 2014 г. например, лятото беше подобно, с много валежи и без екстремни жеги", припомни Попова.

Максималните температури през август ще са между 24 и 30 градуса, като най-топлите дни синоптиците очакват да бъдат в средата на месеца. Към края на август отново ще вали и температурите ще тръгнат слабо надолу.