Хитов тийн сериал с участието на плевенчанка получи международно признание - pleven.utre.bg

Хитов тийн сериал с участието на плевенчанка получи международно признание

30 юли 2018, 15:12 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    "Следвай ме"

    Лина Роскин изпълнява една от главните в роли в "Следвай ме"

"Следвай ме" е в официалните селекции на Webfest Berlin и Bilbao Seriesland

Огромен успех за родните уеб продукции - един от най-популярните сериали “Следвай ме“е номиниран в два от най-престижните европейски фестивала за дигитални продукции. Хитовата тийн драма, дело на 7Talents, е първият български сериал в селекцията на Webfest Berlin (7-8 септември), като попада сред осемте финалисти в категория “Returning Series“ и ще се бори срещу продукции от САЩ, Великобритания, Франция, Канада и Русия. Фестивалът е първият, посветен на представянето, отличаването и подпомагането на дигиталните сериали по целия свят.

“Следвай ме“ влиза в надпреварата за статуетка и на четвъртото издание на испанския Seriesland - Bilbao International Digital Festival (24-27 октомври), където в категорията “Amets Section“ сериалът отново ще се бори срещу продукции от цял свят - Австралия, Англия, Германия, Франция.

Зад успехите на продуцирания от 7Talents “Следвай ме“ стои екип от над 30 човека, а в главните роли са тийн идолът и певица Христина Христова – Тита, моделът и актриса от Плевен Лина Роскин и актрисата Михаела Павлова. В главните мъжки роли са танцьорът Марио Михайлов, моделът и актьор Илиян Илиев и актьорът носител на наградата “Икар“ Антоан Петров.

Преди броени дни започнаха снимките и на новия четвърти сезон на “Следвай ме“, който ще направи премиерата си във Vbox7.com през септември. За любимите звезди от сериала предстоят изненадващи обрати, интересни завръзки и неочаквани препятствия, а феновете ще се запознаят и с колоритни нови герои.

“Следвай ме“ е сред най-популярните и обичани български уеб продукции, която се затвърди като тотален фаворит на българските тийнейджъри. Със своите близо 30 милиона гледания във всички онлайн платформи, “армия“ от над 150 хиляди последователи, “Следвай ме“ безспорно е един от най-успешните уеб сериали у нас. Тийн драмата спечели цели три отличия на първите награди “NOVA подкрепя българските филми”.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета