Родителите на починалата родилка: Детето ни си отиде здраво, това е убийство

Маргарита не е боледувала, увериха родителите й

Родителите на 38-годишната родилка Маргарита са на мнение, че смъртта е настъпила вследствие на лекарска грешка. Това заявиха те в вфира на Нова тв.

"Екипът, който трябваше да я оперира, беше подбран. Когато тя се записа там на консултация, й обясниха, че избор на екип заедно с операцията ще й струва 900 лева. Операцията още не беше започнала, когато излезе една от медицинските работници и каза на друго момиче, че секциото не е започнало, защото има проблем с упойката”, обясни Веска Петрова, майка на починалата родилка.

"Според нас смъртта е настъпила в 9:30 часа, тъй като детето са го извадили от операционната в 9:50 часа и то е било повече от 10 минути без кислород. Това означава, че майката е била починала и детето не е имало кислород”, каза Петър Петров, баща на починалата родилка.

"Когато ни помолиха да слезем да видим момичето те я прекараха с количката покрай мен и аз успях да си прокарам ръчичката, тя беше много студена, после я хванах за крачетата и казах: "Дайте си ми детето, детето ми е умряло!", а някакви лекари започнаха да ме заблуждават, че това се случва. Тя нямаше маска на нея, система, че излиза от операционна. Тя си беше умряла още там на масата", каза почернената родителка.

Маргарита не е боледувала. Преди операцията са й направени изследвания, като акушер гинеколога Вася Георгиева била категорична, че всичко е наред и ще мина добре. "Отиде си здрава и права. Това е убийство за мен!", проплака Веска Петрова.

Зетът на покойната Петър Наков смята да изиска всичките видеозаписи, защото се съмнява, че ще злоупотребят с абсолютно всички доказателства. Той призова да се самосезират всички органи в Плевен.

До месец се очаква да бъдат готови резултатите от аутопсията и ще стане ясно от какво е починала Маргарита.