Съпругът на починалата родилка: Детенцето ми е в кома - ако се събуди, ще бъде увредено

"Жена ми цял живот е с ниско кръвно, а те казват, че е починала от хипертония", каза Владислав Якимов

"Детенцето ми е в кома. Ако се събуди, ще бъде увредено. Казаха ми, че в момента е невъзможно бебето да бъде преместено в друга болница, но аз съм доволен от хората, които се грижат за него. Те са професионалисти”, заяви за "Здравей, България" по Нова тв Владислав Якимов, съпруг на починалата родилка в Плевен. Жената почина преди ден, а бебето й е в кома след планирано секцио в Плевенската университетска болница. Прокуратурата вече разследва случая, а здравното министерство назначи спешна проверка в лечебното заведение.

"Жена ми цял живот е била с ниско кръвно, а те казват, че е починала от хипертония”, каза Владислав Якимов.

"Операцията беше планирана и започна в 9 часа. В 9:30 часа медицинско лице каза в коридора, че има планирано секцио за 9 часа сутринта, което още не е започнало, защото има проблем с упойката. 20 минути по-късно изнесоха детенцето ми на ръце на изкуствено дишане”, разказа още съпругът на починалата родилка.

"Впоследствие всички лекари започнаха да говорят несвързано и паникьосано - говориха за трахея, ларинкс, белодорбна емоболия, а съпругата ми беше напълно здрава", увери Владислав. 

"Не е починала в интензивно отделение, а още тук. Опитват се да покрият всичко, защото ако тук умре човек, скандалът е голям. Тук хората се раждат, а в интензивно умират - затова я откараха там", каза почерненият съпруг.