Приоритетните дейности в "Спартак" и "Балканстрой" възлизат на близо 900 хил. лв. - pleven.utre.bg

Приоритетните дейности в "Спартак" и "Балканстрой" възлизат на близо 900 хил. лв.

31 юли 2018, 13:04 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

Разчетите вече са факт и са изпратени в Министерството на младежта и спорта

Приоритетните ремонтни дейности, които трябва да бъдат извършени в спортните зали "Спартак" и "Балканстрой", възлизат на близо 900 хил. лв. съгласно вече изготвените количествено-стойностни сметки, обяви кметът Георг Спартански.

Най-важно за "Спартак" е да бъдат осигурени вентилация и отопление, които по изчисления ще струват към 700 хил. лв., останалите 200 хил. лв. ще бъдат насочени към "Балканстрой", поясни той. Както вече обясних, Общината не може да отдели тези средства, затова при  срещата с министър Красен Кралев неотдавна по повод лошото състояние на спортната инфраструктура в Плевен се разбрахме да бъдат изготвени предварителни разчети за дейностите, от които има необходимост в залите.

Разчетите вече са факт и бяха изпратени в Министерството на младежта и спорта, откъдето ще очакваме финансова подкрепа. За голяма инвестиция, каквато е доизграждането на закрита спортна зала, е необходимо правителствено решение за предоставяне на целеви средства, допълни Георг Спартански.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета