Талантливи плевенски деца огласиха Охрид с възгласи "Българи, юнаци!"

Децата от "Артефакт" - Плевен представиха България на Международен танцов фестивал

Децата от плевенската школа по спортни и развлекателни танци "Артефакт" представиха България на Международен танцов фестивал в Охрид, Македония.

В категория "Спортни танци" участваха с 13 деца, които представиха 10-минутно шоу, с което обраха овациите на публиката и другите участници. При народните танци "Артефакт" се представи с 6 деца, като с 10-минутното си шоу те имаха честта да закрият първата вечер на фестивала.

Събитието се проведе в две вечери, а участниците бяха общо 60 групи от България, Румъния, Украйна, Сърбия, Молдова, Полша, Хърватска, Турция, Гърция, Армения, Естония и Литва. 

Организаторите на фестивала бяха изключително впечатлени от българските таланти и тяхното представяне, като "Артефакт" вече има покани за участие във фестивали през новия сезон в цяла Европа.

Треньорът по спортни танци Люба Валентинова и хореографът по народни танци Татяна Денчева изказват най-искрени благодарности към децата за достойното и професионално представяне, както и към родителите за пълната подкрепа, отговорност и търпение.

"Емоцията, която ни подариха децата беше неописуема! На сцената бяха страхотни, а по време на парада... 15 деца, на възраст между 8 и 15 години, да носят гордо трибагреника и да викат с пълни гласчета "Българи - юнаци"... През целия Охрид... Горди сме! Благодарни сме! Обичаме ви!", сподели Люба Валентинова.