Спецпрокуратурата с акция на Южното Черноморие, съобщиха и за плевенска връзка

Това говори за връзки на престъпната група в страната

Общо 19 души са арестувани днес сутринта при специализираната акция на ГДБОП в Бургас срещу ОПГ, занимаващо се с палежи, рекет и нанасяне на телесни повреди и наркотици.

"Става въпрос за доста сериозна група. Работим по случая повече от 2 години“, съобщи преди минути зам.-главният прокурор Иван Гешев, цитиран от flagman.bg.

Прокурор Гешев съобщи, че бандата е следена още от 2016 г. За неин лидер е сочен Митьо Очите, който обаче успял в последния момента да напусне страна и по информация на Флагман.бг в момента се намира в Гърция. Очаква се съвсем скоро той да бъде обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол. Заместникът на Сотир Цацаров отбеляза, че при акцията са претърсени десетки адреси в цялата област, като в един от тях антимафиотите попаднали на интересна находка.

"Бяха заварени дъщеря и жена на едно лице, подсъдим пред Специализирания съд по друго дело за една група от Плевен - тематична, занимаваща се с рекет и много други неща. Това не е подсъдимо, но говори за контактите и връзките, които разполагат може би и на личностно ниво", каза прокурор Гешев

Според източници на Флагман.бг става въпрос за плевенския бос Камен Балбузанов-Куката, който е близък приятел с Очите и често лятото е на почивка със семейството си по Южното Черноморие. Самият той в момента се намира в ареста по обвинение за лидер на ОПГ.